Regina vacanţelor tale 

Măgureni

Denumirea localității Măgureni vine de la „Măgura” care înseamnă formă pozitivă de relief, bine individualizată față de relieful înconjurător, provenită din fragmentarea unor culmi deluroase sau muntoase de către apele curgătoare. Pentru faptul că satul a fost inițial așezat în zona dealurilor, această explicație este cea mai plauzibilă.

Se remarcă faptul că apariția documentară a localității se produce într-o vreme cu mari frământări, cauzate de creșterea proprietății boierești prin acapararea de terenuri și ocini (moșii). Domnitorii, pentru creșterea proprietății feudale, confiscau averile pretendenților la tron și ale boierilor trădători. Pentru întărirea puterii, domnii căutau sprijinul Bisericii, căreia îi dăruiau sate. Numai o parte a populației era nevoită să suporte povara birurilor către boier, domn, mănăstire, la care se adăuga araciul turcilor, bir pe care îl plăteau oamenii liberi. În situația neputinței de a-și plăti birurile, pământurile țăranilor erau confiscate.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna avea, pe lângă satele actuale (Măgureni, Păroasa și Cocorăștii Caplii), și satul Novăcești, se afla în plasa Filipești a județului Prahova și avea 2590 de locuitori. În comună se afla o școală datând de la jumătatea secolului și în care învățau 95 de elevi (din care 30 de fete); și două biserici ortodoxe — una în Măgureni, ctitorită de Păuna Spătăreasa la 1671 și una fondată de Grigore Caribolu în Cocorăștii Caplii la 1826. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în aceeași plasă și cu aceeași componență, având o populație de 3232 de locuitori.

În 1950, comuna a fost arondată raionului Câmpina din regiunea Prahova și apoi (după 1952) din regiunea Ploiești. În 1968 comuna a revenit la reînființatul județ Prahova, satul Novăcești trecând la comuna Florești.

Exploreaza Măgureni

Grota Pustnicului Anton
Grota Pustnicului Anton

Pustnicul Anton se pare că a fost un membru al familiei Cantacuzino care a ales să se retragă în această grotă în perioada Evului Mediu

Curtea Doamnei Stanca
Curtea Doamnei Stanca

Pe malul râului Prahova există Curtea Domnească a Stancai Cantacuzino, mama lui Constantin Brâncoveanu

  Palatul Drăghici Cantacuzino
Palatul Drăghici Cantacuzino

Palatul lui Drăghici Cantacuzino de la Măgureni, o adevărată minune a arhitecturii și a tehnicii de construcție din acele vremuri .

Ce poți face in Măgureni

Fie că este vorba de o plimbare cu trăsura sau călăre, o drumeție sau o plimbare cu bicicleta, sau pentru cei mai aventuroși care preferă senzațiile tari oferite de motocicleta sau mașina de teren.

Drumeție

Pe lângă faptul că sunt o formă relaxantă dar și eficientă de a face sport, drumețiile montane îți vor aduce și o doză considerabilă de pace interioară și armonie. Haideți la o plimbare pe potecile din Satul Banului și veți scăpa de orice urmă de stres. Peisajele ce pot fi admirate pe drumul către obiectivele recomandate farmecă ochiul la fel de bine vara precum toamna, încântă privirea primăvara și uimește prin farmecul naturii înghețate iarna.

Offroad Cultural

Vă propunem trei trasee deosebite alături de un ghid, în zone accesibile doar cu autoturisme pregătite de off-road.
Fiecare traseu are povestea și frumsetea sa, îmbinând obiectivele turistice cu minunate peisaje agro-pastorale.

Degustare de țuică

Fiecare loc de pe Pamant trebuie incercat asa cum e el, cu oamenii lui, cu bucatele de prin partea locului si cu udaturile specifice, pentru a intelege cat mai bine locul, oamenii si traditiile lor.

Evenimente private

La Satul Banului GuestHouse poți construi cele mai bune relații cu colegii sau partenerii tăi. În același timp poți avea cel mai frumos eveniment corporate, servind masa în fânul proaspăt cosit și ascultând sunetul tălăngilor. Spațiul din fânar are o capacitate de 10 – 25 de persoane în funcție de aranjamentul dorit. Pe lângă spațiul cu elemente autentice românești, punem la dispoziția oaspeților noștri bucate tradiționale muntenești, preparate după rețetele transmise din generație în generație în familia noastră, utilizând ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate.

Cu bicicleta

Zona Satul Banului este foarte ofertantă în trasee de bicicletă atât pentru începători cât și pentru avansați. Vă propunem trei trasee recomandate de noi cu trei grade de dificultate diferite, pt începători, intermediari și avansați.

Traseul pentru începători este format în mare parte din drumuri pietruite și ușor de parcurs. Traseul pentru intermediari cuprinde și o parte din drumurile forestiere din pădurile din Satul Banului, iar cel pentru avansați este format în mare parte din urcări și coborâri prin pădure.

Echitație 

 Inițiere în echitație

 Excursii călare

Offroad

Enduro

Vizită la Fierar și la Varniță

Ateliere de sculptură

Degustare de vinuri - din cramă-n cramă

 

Mai multe detalii pe site-ul Satul Banului GuestHouse https://satulbanului.ro/ro/de-facut/.

Unde te cazezi in Măgureni

Unde mananci in Măgureni

Unde te distrezi in Măgureni

Hartă Măgureni

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download