Regina vacanţelor tale 

Potigrafu

Comuna Gorgota a luat fiinta în jurul anului 1740, pe un platou cu ondulaţii, acoperit de o mare pădure - Vlăsia Gorgotei, care prezenta mici poiene unde s-au întemeiat primele aşezări omeneşti.

Urme de viaţă materială care datează din orânduirea comunei primitive au fost descoperite pe raza satului Poienarii Apostoli , în punctul numit Panaitoaia  S-au mai descoperit obiecte din epoca bronzului (ceramica neagra) din 1700 - 1100 i.e.n. , precum şi din sec.I î.e.n. şi secolele III - IV e.n.

Legenda orală arată că localitatea şi-ar fi avut obârşia pe izlazul de dincolo de pârâul Cricov, în locul numit Silişte, transformat acum în teren arabil. Legenda spune că acolo ar fi fost împroprietăriţi cu pământ nişte viteji oşteni ai lui Mihai Viteazul, care au luptat sub comanda căpitanului Baba Novac. Pământul şi satul Silistea au fost dăruite de către Matei Basarab, pentru faptele sale de vitejie, unui viteaz oştean - boier Poienaru şi celor 3 fii ai săi Bucur, Radu şi Apostol, de la care şi-au luat denumirea cele 4 sate: Poienarii Rali, Poienarii Apostoli, Poienarii Burchii şi Poienarii Vechi.

Denumirea satului Potigrafu provine de la cuvântul grecesc "potir" care înseamnă vas din lut lucrat cu mâna şi "grafos" de la cel care scrie vasul. Cu siguranţă că această denumire reflectă îndeletnicirea de bază a acelor vremuri- olăritul. Denumirea satului Fânari provine, dupa cum susţin localnicii de la faptul că de aici îşi procurau fânul călătorii care poposeau la Potigrafu în drumul lor către Bucureşti, Ploieşti sau Braşov.

Aici puteţi găsi Clubul sportiv TOP - CROS TCS din satul Poienarii Apostoli, terenul de golf şi polo din satul Potigrafu si centrul de echitaţie din aceeaşi localitate.

Exploreaza Potigrafu

Ce poți face in Potigrafu

 

Golf şi polo

Clubul de Golf & Polo Selas

DN1 km 35, Potigrafu, jud. Prahova

Tel: 0040.730.111.888

E-mail: contact@selasgolf.ro

Website: www.selasgolf.ro

Selas Golf & Polo Club din Potigrafu are un teren cu 9 găuri, care măsoară 3540 mp. Are par 64, incluzând un dogleg par 5, cinci par 3 si trei par 4.

Terenul este provocator atât pentru începători, cât și pentru jucătorii mai experimentați. Obstacolele de apă, buncărele, terenurile mari și mici, fac ca fiecare partidă să aducă o nouă experiență de joc plină de satisfacții.

 

Motocross

Circuit de Motocross - Clubul sportiv TOP - CROSS TCS

DN 1 km 33, Potigafu, jud. Prahova (lângă Ciolpani)

Tel: 0040.729.989.561

E-mail: bogdan@topcrosstcs.ro

Website: www.topcrosstcs.ro

Baza sportivă Top Cross TCS cuprinde: circuit motocross, circuit enduro, circuit ATV, circuit auto-macadam, service moto, şcoală pilotaj off-road.

Circuitul de motocross este omologat de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), precum şi de Federaţia Română de Motociclism (FRM). Dificultatea de abordare a circuitului este medie, cu anumite porţiuni foarte tehnice, care pot fi însă foarte uşor abordate cu ajutorul unui instructor. Lungimea totală a circuitului este de 1.7km.

Unde te cazezi in Potigrafu

Unde mananci in Potigrafu

Unde te distrezi in Potigrafu

Hartă Potigrafu

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download