Regina vacanţelor tale 

Florești

Localitatea are adânci rădăcini în istorie. Prin împrejurimi, arheologii au descoperit resturi de ceramică romană şi monede cu chipul împăratului Traian. Există informaţii că, încă din secolul al XV-lea, exista aici o populaţie de agriculturi.

În satul Călineşti s-a stabilit un boier cu acest nume, din părţile Argeşului. După el s-au strămutat aici numeroşi negustori care au transformat localitatea într-un târguşor.

 

În 1640, Mihai Spătarul construieşte aici o biserică. Fiica boierului Călinescu, căsătorită cu generalul grec Mavros, construieşte conacul Cantacuzino. Denumirea provine de la ginerele cu care îşi căsătoreşte fiica. Din această familie avea să se nască mai târziu eminentul medic prof. dr. Ion Cantacuzino, întemeietorul Institutului de Seruri şi Vaccinuri din Bucureşti.

 

Numele localităţii vine de la frumosul parc cu flori pe care l-a înfiinţat boierul locului. S-a dezvoltat şi s-a extins datorită exploatării ţiţeiului şi a cărbunelui şi, mai târziu, înfiinţării fabricii de prelucrare a cauciucului. A fost şi un punct strategic militar, aici aflându-se o armată stabilă a Domnului Ţării Româneşti şi tot aici principele Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat o tabără militară pentru contracararea eventualelor invazii otomane, de fapt germenele viitoarei armate naţionale.

 

Principalele obiective istorice, culturale, de arhitectură şi artăsunt: Biserica Adormirea Maicii Domnului Călineşi (1640), Biserica Sf. Treime (1887) – pictată de Gheorghe Tătărăscu, Conacul Mavros Cantacuzino cu capela (1821-1825), Palatul Micul Trianon (1911-1913). De asemenea, aici puteţi vedea biserica din cimitir (sec. XVII), monumentul eroilor din Primul Râzboi Mondial; monumentul Tabăra militară de la Floreşti din 1859 (1971, sculptori M. Apostol şi M. Vulpescu); ruinele unei mori de apă (sec. XIX).

Exploreaza Florești

Palatul Cantacuzino din Floreşti – Micul Trianon
Palatul Cantacuzino din Floreşti – Micul Trianon

1911-1913, inspirat din arhitectura palatului Micul Trianon din  Franţa

Ce poți face in Florești

Având în vedere că se află la aproximativ 22 km de Ploiești poți face: sporturi aeronautice, echitație, să mergi în centre SPA și Wellness, la saună, jacuzzi, fitness sau piscină interioară, să organizezi întâlniri de afaceri sau să participi la evenimente culturale, sportive ș.a.

 

Evenimente culturale :

o   La Rock – septembrie, Domeiul Cantacuzino Floresti

Evenimente sportive:

o   Karpatia Pony show – mai, Domeniul Cantacuzino Florești

o   Karpatia Horse Show – septembrie, Domeniul Cantacuzino Florești

 

Unde te cazezi in Florești

Unde mananci in Florești

Unde te distrezi in Florești

Hartă Florești

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download