Urlați
Urlaţi este locul unde pe lângă degustări de vin la crame puteţi să vizitaţi şi muzeul etnografie şi de artă în conacul Bellu (sec. XIX) cu parc şi cramă cu muzeu viticol; biserica Galbenă – Sf. Voievozi (1759-1761) monument istoric şi de arhitectură, cu picturi murale interioare originare şi icoane de Ghe. Tăttărescu; biserica Sf. Dumitru (1761) din Arioneştii Noi pictată de Ghe. Tăttărescu, biserica Sf. Ioan din Arioneştii Vechi (1819); schitul Sf. Maria-Cricov din Jercălăi cu biserica de lemn Sf. Mihail şi Gavriil (1731), mutată, care este fostul paraclis regal de la castelul Bran; bise-rica de lemn Adormirea Maicii Domnului (1753-1765) din Valea Seman. Un obiectiv important de vizitat îl reprezintă şi Conacul Domnesc al lui Brâncoveanu (1697) din Valea Crângului cu pivniţe şi cramă.
Biserica Galbenă cu hramul "Sf. Nicolae şi Sf. Dumitru", din strada Nuferilor, cu o vechime de peste 240 de ani şi care a fost înălţată în anul 1761 de către boiemaşul mazil, Stan Urlăţeanu.
Biserica de lemn Naşterea Maicii Domnului din localitatea componentă Valea Seman, construită în anul 1753, cu console "în cap de cal", din lemn de stejar, nemaiîntâlnite în partea estică a Munteniei.
Casa Domnească, situată în viile domnitorului Constantin Brâncoveanu, din Valea Crîngului - un monument de arhitectură aflat în curs de restaurare.