Regina vacanţelor tale 

Zona colinară

În județul Prahova, dealurile se desfășoară între înălțimi de 800-900m și 300-400m.

 

Limita sudică a dealurilor subcarpatice are un curs sinuos, dar este bine conturată de denivelări. Pornind din partea de vest a județului, de la Filipeștii de Pădure, se retrag spre nord, în dreptul râului Prahova, până la Bănești, făcând loc câmpiei. De aici se îndreaptă spre sud-est, pe la Băicoi, Țintea, Blejoi, Pleașa, Bucov, Valea Călugărească, Urlați, Ceptura și Gura Vadului. Dacă între Bănești și Urlați ultimile dealuri sunt mai scunde (300-400m) și se prezintă până la râul Teleajen ca mici măguri izolate, la est de Urlați ele se înalță la peste 400m și constituie, spre câmpie un front continuu de înălțimi.

 

În cuprinsul dealurilor subcarpatice, văile Prahovei, Doftanei și Teleajenului, se prezintă ca adevărate culoare cu lungime de 1-3 km, ce prezintă terase foarte bine dezvoltate, ca la Câmpina, Breaza, Brebu, ș.a. Aceste terase au jucat un rol însemnat în dezvoltarea așezărilor, oferind un teren plat, ferit de inundații și apă la mică adâncime și înlesnind construcția căilor de comunicație.

 

În zona colinară a județului Prahova poți întâlni o floră și faună deosebită, aici zona nefiind afectată de o agricultură intensivă. Poți vedea pășuni cu o multitudine de specii de flori și păsări deosebite. În această zonă poți merge pe 2 drumuri turistice: Ținutul Vinului și Drumul Fructelor, unde poți gusta din "elixirul zeilor", vinul și țuica de prună, magiun și plăcintă cu mere în timp ce vizitezi viile sau livezile.

 

Aici poți fi activ, vizitând zona pe jos în drumeții, călare pe cal, pe bicicletă, pe motocicletă sau cu mașina.

 

În localitățile din această zonă poți să-ți recapeți sănătarea sau doar să te relaxezi bucurându-te de natură și aerul curat.

Hartă Prahova

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada: