Bucătărie locală
În resturantele cu specific românesc din judeţ poţi încerca mâncăruri tradiţionale: bulz (mămăligă cu brânză), caşcavea (tip specific de caşcaval), urdă (tip de brânză sfârâmicioasă şi dulce), brânză de burduf (tip de brânză uşor usturată şi sărată), pastramă de oaie, şorici (piele de porc pârlită), piftie (gelatina din carne de porc sau pasăre), pomana porcului (mâncare din diverse tipuri de carne de porc), ciorbă de pasăre, ciorbă de perişoare (preparat lichid cu legume şi bucăţi din carne tocata de porc, cu ceapă şi mirodenii), tochitură cu mămăligă (mâncare din diverse tipri de carne şi cârnat), sarmale (carne tocată, în special de porc, cu orez si alte legume şi mirodenii învelite în foi de varza sau vită de vie murate), saramură de peşte, fasole cu ciolan (pulpa de afumată de porc), cozonac (preparat dulce din faină, dorjdie, lapte, ouă cu umpluturi de nucă şi cacao) şi poţi bea vin roşu de Dealul Mare şi ţuică de prune (băutură tradiţională obţinută din distilarea prunelor fermentate). Mirodeniile specifice zonei: cimbru, pătrunjel şi mărar.