Regina vacanţelor tale 

Pescuit şi vânătoare

În Prahova au loc acțiuni de vânătoare în condițiile legii și cu respectarea principiilor eticii vânătorești, au loc competiții de tir vânătoresc, chinologie vânătorească, pescuit sportiv.

 

Fondurile de vânătoare din Prahova sunt administrate de Asociația județeană a Pescarilor și Vânătorilor Sportivi Prahova, care are 3 cluburi în subordine: Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Ploiești,  Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Urlați și Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vălenii de Munte.

 

Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportiv Ploiești gestionează 8 fonduri de vânătoare, toate situate în zona de câmpie.

 •  Fondul de vânătoare nr. 2 ,,Berceni” 

Este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Pucheni, Râfov şi Berceni din judeţul Prahova. 

 • Fondul de vânătoare nr. 3 ,,Vadu Părului” 

Este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Dumbrava, Albeşti-Muru şi Trestieni din judeţul Prahova.

 •  Fondul de vânătoare nr. 5 ,,Fulga” este situat în Câmpia Ploieştilor. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal atinge 150 m. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Fulga, Parepa, Tomşani, Colceag şi a oraşului Mizil din judeţul Prahova.
 • Fondul de vânătoare nr. 12 ,,Râfov” este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Pucheni, Râfov, Bărcăneşti şi Berceni din judeţul Prahova.
 • Fondul de vânătoare nr. 13 ,,Negoieşti este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Pucheni, Brazi şi Bărcăneşti din judeţul Prahova.
 • Fondul de vânătoare nr. 14 ,,Hăbud” este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Tinosu, Şirna şi Poienarii Burchii din judeţul Prahova.
 • Fondul de vânătoare nr. 15 ,,Măneşti” este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunei Măneşti din judeţul Prahova.
 • Fondul de vânătoare nr. 16 ,,Strejnic” este situat în Câmpia Ploieştilor, în lunca medie a râului Prahova. Altitudinea medie este de 130 m, cea minimă este de 90 m, în timp ce maximul altitudinal – 150 m – este atins în zona şleaurilor. Din punct de vedere al administraţiei teritoriale, acest fond de vânătoare se află situat pe raza comunelor Buda, Strejnic, Târgşoru Vechi, Ariceştii Rahtivani,  Filipeştii de Târg şi a oraşului Ploieşti.

                       

Principalele specii de interes cinegetic existente pe aceste fonduri sunt iepurele, potârnichea, fazanul, căpriorul şi mistreţul. Vânătorii interesaţi pot încerca, cu succes, partide de vânătoare la speciile prepeliţă, sitar, guguştiuc, turturică şi ciocârlie, aceste specii găsind condiţii optime în diferite zone ale fondurilor mai sus amintite.

 

Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportiv Urlați gestionează 6 fonduri de vânătoare: 6 denumit Baba Ana, 38 denumit Bratia , 39 denumit Plopu, 40 denumit Iordacheanu, 41 denumit Urlați și 42 denumit Malu Roșu.

 

Fondurile de vânătoare din cadrul Clubului de vânătoare și pescuit sportiv Urlați sunt situate în partea de nord, nord-est a județului Prahova, în zona dealurilor joase si mijlocii ale Subcarpaților de Curbură, gruparea Subcarpații Buzăului, respectiv dealurile Niscovelului și Subcarpații Prahovei, respectiv dealurile Bucovelului. Altitudinea medie a fondurilor este de 320 m, altitudinea minimă fiind de 100 m, iar cea maximă de 550 m. Din punct de vedere al administrației teritoriale, aceste fonduri de vânătoare se află pe raza orașelor Urlați, Mizil, Boldești Scăieni, Valea Călugărească și a comunelor Bucov, Plopu, Lipănești, Podenii Noi, Apostolache, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Albești Paleologu, Ceptura, Tătaru, Călugăreni, Jugureni, Fântânele, Vadu Săpat, Gura Vadului, și Baba Ana.

 • Fondul de vânătoare nr. 6 "Baba Ana"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt iepurele și potârnichea. 

Principalele specii de interes cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt prepelița și ciocârlia.

 • Fondul de vânătoare nr. 38 "Bratia"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt căpriorul, mistrețul, iepurele, fazanul și potârnichea.

Principalele specii de intere cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt sturzul, cocoșarul și sitarul.

 • Fondul de vânătoare nr. 39 "Plopu"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt căpriorul, mistrețul, iepurele, fazanul și potârnichea.

Principalele specii de interes cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt sturzul, cocoșarul, sitarul și prepelița.

 • Fondul de vânătoare nr. 40 "Iordacheanu"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt căpriorul, mistrețul, iepurele, fazanul și potârnichea.

Principalele specii de interes cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt sturzul, cocoșarul și sitarul.

 • Fondul de vânătoare nr. 41 "Urlați"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt iepurele, fazanul și potârnichea.
Principalele specii de intere cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt sturzul, cocoșarul, ciocârlia și prepelița.

 • Fondul de vânătoare nr. 42 "Malu Roșu"

Principalele specii de interes cinegetic existente pe acest fond sunt căpriorul, mistrețul, iepurele, fazanul și potârnichea.

Principalele specii de intere cinegetic de pasaj, pe acest fond sunt sturzul, cocoșarul și sitarul.

 

Clubul Vânătorilor și Pescarilor Sportiv Vălenii de Munte administrează Fondul 29 Bâsca fără Cale, Fondul 31 Caldaru Sanca, Fondul 32 Șoimari, Fondul 33 Nucet, Fondul 34 Cazacu.

 •  Fondul de vânătoare 34 Cazacu

Se află pe raza Orașului  Valenii de Munte și a localităților limitrofe (Teișani, Izvoarele, Gura Vitioarei) și are o suprafață totală de 9178 ha., din care 2023 ha. pădure, 4370 ha. arabil, 2785 ha. pășuni.

Principalele specii forestiere din cadrul fondului sunt gorunul, fagul. Diseminat se întâlnesc specii ca cires sălbatic, carpen, salcie, plop, păr, măr pădureț,  tei, salcâm.

Principalele specii sedentare de vânat întâlnite în cadrul fondului de vânătoare sunt: mistreț, iepure, fazan, vulpe, căprior, potârniche, pisică sălbatică, jder. 

Ocazional se mai semnaleaza exemplare de urs, lup.

Dintre speciile migratoare, menționăm prepelița, turturica, sitarul.

 

Pentru a organiza o expediție de vânătoare intra pe www.ajvpsph.ro, iar pentru a afla tarifele intră aici. 

Hartă Prahova

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada: