7 obiective unice
Sfinxul - centrul energetic al munţilor Carpaţi
Crucea de pe Caraiman – cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 m altitudine
Salina de la Slănic - cea mai mare salină din Europa
Castelul Iulia Hasdeu – templul spiritist de la poalele Carpaţilor
Muzeul Ceasului– unicat în România
Muzeul Petrolului – unicat în România
Babele – „Altarele ciclopice din Caraiman”
Prahova este locul unde poţi vizita obiective unice în lume, Europa sau România.
Sfinxul, supranumit şi „centrul energetic al munţilor Carpaţi” se află pe platoul Bucegi şi poate fi vizitat din localitatea Buşteni cu ajutorul telecabinei, mergând pe unul dintre traseele montane care ajung la Cabana Babele sau cu maşina din Sinaia pe TransBucegi până aproape de cabana Piatra Arsă şi apoi 1-2 km pe jos până în vârf. La fel se poate ajunge şi la Babele, statui de piatră sculptate natural de vânt şi ploi, supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”.
Crucea de pe Caraiman este cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 m altitudine (Guinness Book of World Records, 2014) în 1928. Ea se află la 1 ora 30 min -2 ore de Sfinx şi Babele, accesul făcându-se pe traseu turistic marcat de la acestea.
Salina de la Slănic este cea mai mare salină din Europa, având suprafaţa de 78.000 mp, 14 camere, 50 m înălţime. Ea este situată în centrul localităţii cu acelaşi nume, Slănic. Accesul până la intrarea în mină se face pe drumul judeţean 102.
Castelul Iulia Hașdeu, supranumit „templul spiritist de la poalele Carpaţilor”, adăposteşte Muzeul Memorial Bogdan Petriceicu Haşdeu. A fost construit de marele savant între 1894-1896 în memoria fiicei sale moarte la doar 18 ani şi cuprinde multe elemente de spiritism şi mistică care merită explorate. Muzeul vă invită să cunoaşteţi fascinanta istorie a edificiului simbolic creat de „cel mai învăţat român din secolul al XIX-lea" (Mircea Eliade) sub puternica înrâurire a prezenţei spirituale a copilei sale geniale. Castelul se află în Câmpina.
Muzeul Ceasului Nicolae Simache unicat în România, din 1963, are cadran solar, pendul construit din lemn în 1634, ceas pus în mişcare printr-o cădere de apă (Londra, 1654), primul ceas de buzunar („oul de Nürnberg”), orologii de turn, ceasuri ale regilor Carol I si Mihai I, ţarului Alexandru al II-lea şi peste 4000 de alte piese de colecţie. El se află în Ploieşti la fel ca şi Muzeul Naţional al Petrolului, unicat în România şi inaugurat în 1961. Muzeul găzduieşte: o „hecnă” (un fel de găleată mare) acţionată de cal; macheta primei instalaţii de foraj mecanic folosită în România; macheta „fabricii de gaz” din 1856 a fraţilor Mehedinţeanu; unelte, lămpi de miner şi utilaje din secolul al XIX-lea; felinare cu petrol din Bucureşti - primul oraş din lume iluminat cu petrol în 1859; prima invenţie de rafinare a petrolului realizată de Lazăr Edeleanu şi aplicată în întraga lume şi peste 8.000 de alte exponate.